Ekran Okuyucu
Seçili Alan Okuyucu
Bağlantı Vurgula
Büyük Metin
Metni Sola Hizala
İmleç
Okuma Kılavuzu
Okuma Maskesi
Disleksi Dostu
Kontrast
Solgunlaştırma
Düşük Doygunluk
Yüksek Doygunluk
İhtiyaç duyan mağdurlara yönelik kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan çeşitli barınma hizmetleri bulunmaktadır.
Fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara veya şiddete uğramışsanız şiddetten korunmanız, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarınızın çözülmesi, güçlendirilmesi ve bu dönemde varsa çocuklarınız ile birlikte ihtiyaçlarınızın karşılanması suretiyle geçici süreyle kalabileceğiniz yatılı sosyal hizmet kuruluşlarıdır.
Kadın konukevlerine yerleşmek için aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne, ŞÖNİM’e, benzeri görevleri yapan kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili yönlendirici birimlerine veya kolluğa başvurabilirsiniz. Konukevine doğrudan başvurular kabul edilmez, kişisel olarak yapılan başvurular ŞÖNİM’e yönlendirilir. Konukevine kabulde sizden herhangi bir belge istenmez. Eğer resmi kimlik belgeniz yoksa konukevi yönetimi tarafından kimlik belgesi edinme işlemlerine destek olunur.
Çocuk evi hizmeti, korunma altında bulunan çocukların daha küçük birimlerde bakımının sağlanması amacıyla her ilin sosyal, kültürel ve fiziksel yapısı, çocuk yetiştirmeye uygun bölgelerinde, tercihen il merkezinde, okullara ve hastanelere yakın apartman dairesi veya müstakil dairelerde verilen yatılı sosyal hizmet modelidir.
Arkadaşlık, komşuluk, mahalle gibi kavramlar ile toplumsal örf ve adetlerimizi, ahlak ve değerlerimizi yaşayarak toplumla iç içe yaşamın gereklerinin öğrenilmesi ve toplumsal hayata etkin katılımının sağlanarak kendine güvenen, geleceğe umutla bakabilen çocukların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Çocuk evlerinde 0-18 yaş grubu çocuklar ile korunma kararının devamını gerektiren şartları taşıyan gençlere hizmet verilmektedir. Çocuk evlerinde kalan çocuklara yaş ve eğitim durumlarına göre harçlık verilmektedir.